Toinen kerta kun menin lapsettomuuspoliklinikalle tuntui jo helpottavalta tiesi mitä odottaa ja kohdata toiset samanlaiset siellä. Erikoiselta tuntuu se että muut katsovat oudoksuen minua koska en istu siellä mieheni kanssa odottamassa lääkärille pääsyä vaan ihan itsekseni, minussahan se vika on meillä.

Lääkärissä käynti sujuu kuten normaalisti. Alakerran ultrassa todetaan kaiken olevan samanlailla kuten viimeksikin, ei siis mitään merkkiä siitä että keho toimisi. Verikokeet näyttävät hyviltä mutta papassa on häikkää, joten se otetaan uudestaan.

Ja sitten se pelätty munanjohtimien aukiolotutkimus. Sitä varten otettu särkylääke tunti ennen vastaanottoaikaa. Tuntemukset eivät ole mitenkään mukavat kun kohtu supistelee sinne kuulumattomien asioiden takia. Hetken päästä kun se rauhoittuu alkaa itse tutkimus, joka on hyvinkin epämielyttävä, vielä muutaman tunnin sen tekemisenkin jälkeen. Onneksi itse pääsi sen jälkeen sänkyyn nukkumaan. Jotain hyvää kuitenkin kun kummatkin munanjohtimet ovat auki.

Pari kuukautta odottelua ilman Terolut:ia jos keho saisi tutkimuksesta potkua ja alkaisi toimimaan normaalisti. Lisäksi sain foolihappoa, koska se tulisi aloittaa ennen raskaaksi tuloa.