Ensimmäinen kerta kun piti mennä tuonne lapsettomuus- ja hormonipoliklinikalle oli aika moinen aidan ylitys, koska asiasta tuli jotenkin julkista ja muutkin tietäisivät miksi istun ja odotan lääkärille.

Lääkäri oli onneksi ihana vähän vanhempi naishenkilö, joka selitti asiat hyvinkin perinpohjaisesti. Silloin tuli selville verikokeiden tuloksista monen moista yllätystä. Ensinnäkin verensokeri arvot heiluivat ylhäällä ja vasta-ainearvot olivat kymmen kertaiset viitearvoihin verratessa. Kilpirauhasarvot normaalit ja hormoniarvot normaalit, testosteronit hieman koholla.

Ultrassa todettu polykystiset munasarjat (PCOS). Siinä olikin sit jo sulateltavaa. Hoidot jatkuivat Terolut:lla, yritys saada oma keho toimimaan itsestään.

Lisäksi minut lähetettiin sisätautilääkärille verensokeri- vasta-ainearvojen takia. Siellä sitten selvisi että minulle on puhkeamassa insuliinihoitoinen diabetes vuosien kuluessa mutta tällä hetkellä lääkityksenä kuitenkin Metformin aamuin illoin, pitäisi tukea lapsettomuuttakin.

Sekä lisäksi verikokeita ja papa-koe. Ja uusi aika lapsettomuuspoliklinikalle parin kuukauden kuluttua.